Ben je op zoek naar een heerlijke toevoeging voor jouw zelfgemaakte soep? Zoek niet verder! Deze zelfgemaakte soepballetjes zijn perfect voor elke soepliefhebber. Niet alleen zijn ze gemakkelijk te maken, maar ze voegen ook nog eens een extra smaakvolle dimensie toe aan jouw soep. Met behulp van dit eenvoudige recept kun je snel en gemakkelijk zelfgemaakte soepballetjes maken, gevuld met smakelijke ingrediënten zoals gehakt, kruiden en paneermeel. Probeer het nu en geniet van een heerlijke kom soep met deze zelfgemaakte balletjes! Deze balletjes zijn bijvoorbeeld lekker in een verse tomatensoep.
Zelfgemaakte soepballetjes
Benodigdheden
-
Schuimspaan
Ingrediënten
- 300 gram Gehakt
- ½ beschuit
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- ¼ theelepel basilicum blad
- ⅛ theelepel mosterdzaad gemalen
Instructies
-
Zet een pan met water op en laat dit terwijl je de soepballetjes maakt naar het kookpunt stijgen. Doe het ei in een kom en voeg het gehakt, zout, zwarte peper, basilicum blad en gemalen mosterdzaad in de kom. Verkruimel de beschuit en voeg dit toe.
-
Meng alle ingrediënten door elkaar.
-
Rol kleine balletjes van ongeveer 5 millimeter doorsnee.
-
Als het water kookt doe de soepballetjes in de pan. Na een tijdje gaan de soepballetjes drijven. Wacht nog 20 seconden en schep ze met behulp van een schuimspaan op een schoon bord. Deze stap kan je ook in delen doen.
Geef een reactie